Het beroemde Duitse racecircuit de Nürburgring gaat over in Russische handen. De Russische miljardair Viktor Kharitonin koopt een meerderheidsaandeel in 'De Groene Hel'.

Kharitonin is topman van het Russische farmaciebedrijf Pharmstandard en zakenvriend van de bekende Roman Abramovitsj. Hij wordt voor twee derde eigenaar van het circuit. De Nürburgring verkeert al een aantal jaar in financiële problemen door dure projecten als de aanleg van een achtbaan en hotels.

Het is niet duidelijk hoeveel geld er met de deal is gemoeid. Eerder dit jaar nam de Capricorn Groep, een producent van auto-onderdelen uit Düsseldorf, het circuit nog over van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Maar die partij bleek uiteindelijk toch niet in staat om aan de nodige betalingen te voldoen. Capricorn moest voor het circuit meer dan 100 miljoen euro neertellen.

De in 1927 geopende Nürburgring geldt als één van de moeilijkste circuits ter wereld. In 1976 had de bekende Oostenrijkse F1-coureur Niki Lauda een bijna-dodelijk ongeluk op de Nürburgring en in 1964 kwam de Nederlandse F1-coureur Carel Godin de Beaufort er om het leven tijdens een training.

Vanwege de vele ongelukken werd gestopt met Formule 1-races op de oude Nürburgring. Sinds 2008 wordt de Grand Prix van Duitsland tweejaarlijks verreden op de nieuwe Nürburgring, afgewisseld met de racebaan van Hockenheim.