Retailorganisatie DGN Retail, het bedrijf achter de bekende doe-het-zelf-winkelketens Hubo, Multimate en Fixet, wordt overgenomen. 

Euretco, actief in dezelfde markt, neemt de winkels over. De naam Fixet zal na de overname op termijn van de gevels verdwijnen, zo maakte Euretco maandag bekend.

In totaal treden 230 zelfstandige ondernemers met deze namen en circa zeventig vrije inkoopleden toe tot Euretco. Het is de bedoeling dat de Fixet-ondernemers hun zaken voortzetten als Multimate of Hubo. Euretco wil met twee van de drie formules verder.

Euretco is naar eigen zeggen de grootste retailservice-organisatie van Nederland. Het bedrijf werkt, na de overname van DGN, samen met ruim 2.200 zelfstandige ondernemers en franchisenemers.

Intersport

In totaal exploiteren zij zo'n 3.250 winkels, goed voor een gezamenlijke omzet van 2,5 miljard euro. Bekende winkelformules van Euretco zijn onder meer Intersport, Libris en Runnersworld.

Als gevolg van de overname zal het hoofdkantoor van DGN in Apeldoorn nog voor het einde van dit jaar worden gesloten. De circa 65 medewerkers van DGN zullen verhuizen naar het hoofdkantoor van Euretco in Hoevelaken. Bij Euretco werken dan zo'n 380 mensen.

De partijen hebben geen financiële details over de deal naar buiten gebracht.