De vorige week failliet verklaarde staalproducent Nedstaal wordt overgenomen door industrieel conglomeraat Andus Group uit Vianen. 

Dat heeft een woordvoerster van Andus vrijdag bevestigd.Met de doorstart worden ruim 200 van de 280 banen behouden. 

Nedstaal uit Ablasserdam werd vorige week vrijdag door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Het bedrijf kreeg eerder uitstel van betaling omdat het zijn schuldeisers niet meer kon betalen.

De onderneming had volgens de curatoren een schuld van ongeveer 12 miljoen euro bij zijn crediteuren en nog eens 15 miljoen bij de banken.

''De afgelopen week hebben de curatoren met verschillende kandidaat-doorstarters informatie uitgewisseld en vervolgens onderhandeld. Uit het oogpunt van behoud van werkgelegenheid was Andus Group de beste optie. Haar bieding bood bovendien de hoogste opbrengst voor de schuldeisers'', aldus de curatoren.

Nedstaal, met een jaaromzet van 100 miljoen euro, maakt staalproducten voor onder meer de auto-industrie. Het bedrijf lijdt sinds het begin van de crisis in 2009 verlies.

De vraag naar de producten van het bedrijf is zwak en de producten leveren minder op. Nedstaal heeft ook last van hevige concurrentie, met name van Chinese en Koreaanse branchegenoten.