Werknemers bij geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties tegen de vorige week aangekondigde reorganisatie en het daarmee gepaard gaande massaontslag. 

RTV Rijnmond schreef maandagavond al over dit voornemen. Dinsdagochtend bevestigt bestuurder Meindert Gorter van FNV Bondgenoten dat eind deze week mogelijk een beslissing over een actie wordt genomen.

Brink's wil volgend jaar drie van de zeven vestigingen sluiten en zeshonderd van de 1.080 banen schrappen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Volgens Gorter is de actiebereidheid onder het personeel groot. Werknemers in Rotterdam, een van de vestigingen die wordt gesloten, overwegen een staking. Dat bleek maandagavond op een bijeenkomst. Ook bij andere vestigingen is de sfeer onder de werknemers geladen.

De vakbonden willen de komende dagen van Brink's en andere betrokken partijen horen wat zij precies van plan zijn. Volgens Gorter streeft het bedrijf ernaar 120 werknemers te herplaatsten. Die zouden dan aan de slag kunnen voor andere geldtransporteurs.

Onvoldoende

Gorter vindt 120 volstrekt onvoldoende. Dat moet wat hem betreft minstens het dubbele aantal werknemers worden. ''Als dat niet mogelijk is, dan hebben wij een probleem'', zegt hij. 

De vakbondsman vreest dat het ten koste gaat van de veiligheid als geldtransporteurs in Nederland met minder mensen gaan rijden.

Brink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banenProfiel Brink's