Staalconcern Nedstaal is failliet. De rechtbank van Rotterdam heeft vrijdag het faillissement uitgesproken.

Woensdag werd al uitstel van betaling aangevraagd. 

Een curator van het concern legt tegenover NU.nl uit dat de salarissen volgende week niet meer betaald kunnen worden. 

"Dan heb je als bewindvoerder de plicht om faillissement aan te vragen." Hij legt ook uit dat het aanvragen van een faillisement vaak volgt op het aanvragen van uitstel van betaling.

Hij benadrukt dat er niks is veranderd in de kansen op een doorstart. Eerder werd al gemeld dat er veel belangstelling is van andere bedrijven om Nedstaal over te nemen. 

Als Actiecomite vinden wij het erg triest voor de werknemers dat Nedstaal failliet is verklaard", zegt Willem Schulpen van Actiecomite Asbest Nedstaal Nee. "Dat is nooit ons uitgangspunt geweest."

Verlies 

De staalproducent, gevestigd in Alblasserdam, heeft 280 werknemers in dienst. De onderneming heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro, maar maakt sinds 2009 verlies. Volgens het bedrijf zelf worden er hoge prijzen betaald voor het inkopen van grondstoffen, maar zijn de verkoopprijzen van staal juist laag. 

Nedstaal ondervindt forse concurrentie vanuit Zuid-Korea en China. Verder heeft het bedrijf veel klanten in Duitsland, Italië en Frankrijk waar nu juist minder vraag naar staal is. 

Dit moet u weten van faillissementen