Het Nederlandse veilingbedrijf Catawiki heeft een investering van 10 miljoen euro opgehaald bij het Amerikaanse investeringshuis Accel Partners. Het bedrijf hoopt met het geld verder te kunnen uitbreiden.

Ook investeerders Project A Ventures uit Berlijn en de Nederlandse geldschieters Arthur Kostenen Willem Sijtfhoff droegen bij aan de financieringsronde, zo meldt het bedrijf.

Accel Partners investeerde ook in bedrijven zoals Facebook, Spotify en Dropbox. Dit is het eerste Nederlandse bedrijf waaraan ze financiering verschaffen.

"Wij zijn onder de indruk van Catawiki ’s innovatieve bedrijfsmodel en de solide uitvoering”, zegt Michiel Kotting van Accel Partners.

Donald Duck

Catawiki is een platform waarop bijzondere objecten worden geveild, zoals zeldzame postzegels, oude Donald Duck-tijdschriften of antieke wapens. Het bedrijf werd in 2008 opgericht in Assen als een 'community voor verzamelaars', door ondernemers René Schoenmakers en Marco Jansen.

"Deze investering brengt ons dichter bij ons doel om de wereldwijde plek voor unieke objecten te zijn", aldus Schoenmakers.

Inmiddels heeft het bedrijf ook een vestiging in Amsterdam en is actief in België, Duitsland en Frankrijk.