De provincie Noord-Brabant investeert 750.000 euro in een financieringspoort om Brabantse mkb-ondernemers te helpen advies over financiering in te winnen.

Via de financieringspoort kunnen ondernemers 50 procent van de advieskosten terugvragen met een maximum van 2.500 euro.

De 750.000 euro is beschikbaar voor ondernemers tot 2017. Het bedrag moet 50 miljoen euro aan investeringen en de creatie van vijfhonderd tot duizend arbeidsplaatsen opleveren.

De financieringspoort wordt gelanceerd in samenwerking met de lokale Kamer van Koophandel, de regionale investeringsmaatschappij BOM.

"We dragen financieel bij aan dit project om het Brabantse mkb te helpen bij het vinden van bedrijfsfinanciering. Want ons midden- en kleinbedrijf heeft die financiering hard nodig om te kunnen investeren in groei en innovaties", aldus gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant.

Naast de investering sluiten de Kamer van Koophandel (KvK) en BOM een samenwerkingsovereenkomst om ondernemers te begeleiden bij innovatie, internationalisering en financiering.

Ingewikkelder

Jan Pelle, directeur van BOM, is gewend om te investeren in bedrijven, maar legt uit dat entrepreneurs daarvoor wel een geschikt plan moeten hebben. “Als er geen ondernemers komen, dan kan ik ook nergens in investeren.”

“De wereld is ook ingewikkelder geworden.” Nieuwe investeringsmogelijkheden zoals crowdfunding en kredietunies maken dat ondernemers zelf ook meer kennis nodig hebben over financiering.

Hiervoor bieden de KvK en BOM aan traject aan dat er uiteindelijk toe moet leiden dat meer ondernemers met een geschikte onderneming ook daadwerkelijk een investering krijgen.

Lees alles over de Week van de Ondernemer