De Europese Centrale Bank (ECB) moet nog verdergaande maatregelen nemen om de economische groei in de eurozone te ondersteunen.

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls zondag.

Valls meent dat de ECB de laatste tijd ''eindelijk'' actie onderneemt om de economie een impuls te geven. Daaruit blijkt volgens de Franse minister-president dat het monetaire beleid van de centrale bank aan het veranderen is.

De ECB verlaagde in juni de rente naar een historisch laag niveau. Ook moeten banken sindsdien betalen om overtollige middelen bij de centrale bank te stallen.

Vanaf september stelt de ECB bovendien goedkope leningen beschikbaar voor financiële instellingen. De maatregelen zijn bedoeld om de kredietverlening aan te jagen.

Meer

Maar er is meer nodig, vooral om de ''overwaardering'' van de euro aan te pakken, zegt de socialistische premier tijdens een partijbijeenkomst in La Rochelle.

President François Hollande waarschuwde afgelopen week ook al voor de gevaren van een te sterke euro en de daarmee gepaard gaande lage inflatie. Die zouden het economisch herstel bedreigen.

De gevaren van deflatie | Dit moet u weten over inflatie