De curatoren van het failliete autodealerbedrijf Koops Furness hebben nog altijd met geen enkele partij overeenstemming bereikt over een doorstart van een of meerdere vestigingen. 

Dat lieten zij donderdag weten in een verklaring. Het vorige week omgevallen Koops Furness kan naar verwachting alleen nog in kleinere delen worden verkocht.

Duidelijk is dat de autodealertak en de truckdealerdivisie gescheiden zullen worden, omdat er geen geschikte koper voor beide onderdelen is, stellen de curatoren. Ook de lease-activiteiten worden losgekoppeld.

Koops Furness was een van de grootste autodealers in Nederland, met onder meer de merken Fiat, Alfa Romeo, Ford, Land Rover, Volvo en Nissan. Het bedrijf telde bijna 1200 medewerkers.

Voor de gaten die zijn ontstaan door het wegvallen van de vestigingen van de automerken hebben een aantal importeurs al maatregelen getroffen. Zo hebben de importeurs van Volvo en Nissan al nieuwe dealers benoemd voor de gebieden die eerder werden bediend door dealers van Koops. Dat gebeurde buiten de curatoren om.

Koops Furness: samenraapsel en niet efficiënt