Peter de Mönnink wordt nieuwe CEO bij SBS Broadcasting

Peter de Mönnink wordt de nieuwe CEO van SBS Broadcasting. Hij volgt per 1 oktober Hans Edin op, die sinds begin 2013 interim-CEO was.

Dat heeft Sanoma Media, de eigenaar van SBS Broadcasting, donderdagochtend bekendgemaakt.

De Mönnink is momenteel ook CEO van Sanoma Nederland. Zijn nieuwe functie bij SBS zal hij ernaast gaan doen.

Edin is anderhalf jaar interim-CEO geweest. Hij volgde in maart 2013 vertrekkend CEO Georgette Schlick op. Edin gaat per 1 januari een nieuwe functie binnen Sanoma bekleden. 

Harri-Pekka Kaukonen, de president van Sanoma, is Edin dankbaar voor zijn bijdrage bij SBS. "Hij heeft voor stabiliteit gezorgd en gewerkt aan een fundament."

Over de dubbelrol van De Mönnink is Kaukonen positief. "Het zal zonder twijfel bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen SBS, Talpa en Sanoma."

Talpa

Ook John de Mol, mede-eigenaar van SBS, is blij met de komst van De Mönnink. Eind vorig jaar gaf De Mol nog te kennen dat hij niet tevreden was met de samenwerking tussen Talpa en Sanoma. De relatie zou in die periode 'heel erg formeel' zijn en hij was zelfs bereid om SBS helemaal over te nemen. 

Nu gaat het volgens De Mol alweer stukken beter tussen Sanoma en Talpa. "Al geruime tijd is de samenwerking tussen Sanoma en Talpa geïntensiveerd. Peter heeft een brug geslagen geslagen tussen Sanoma en Talpa en ik verheug me enorm op de samenwerking met hem."

Lees meer over:

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie