Het Nederlandse Ringcredible, een VoIP-app waarmee goedkoop naar het buitenland kan worden gebeld, heeft ruim een miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Dat maakt het bedrijf woensdag bekend aan NU.nl. Het bedrag wordt geïnvesteerd door ontwikkelingsmaatschappij PPM Oost en investeringsmaatschappij Brooklyn Ventures. Daarmee moet onder meer de naamsbekendheid van de app worden verbeterd.

Begin dit jaar liet Ringcredible weten 2 miljoen euro op te willen halen. Later stelde het bedrijf dat bedrag bij naar 1 à 1,5 miljoen euro, omdat dat realistischer zou zijn in Nederland. 

Met Ringcredible kan de klant bellen via wifi, 3G of 4G naar vaste of mobiele nummers. Bellen met Ringcredible is volgens het bedrijf tot 90 procent goedkoper dan een normaal internationaal telefoongesprek, en zou bovendien ook goedkoper zijn dan concurrent Skype. 

Groei

De app heeft inmiddels zo'n 2,5 miljoen gebruikers; twee miljoen meer dan een jaar geleden. Dat komt vooral door de overname van Yeloworld, een bedrijf uit Hongkong. Daarmee steeg het aantal gebruikers tot 2 miljoen. Meer overnames sluit Ringcredible niet uit.

Vooral in Europa, Noord- en Zuid-Amerika stijgt het gebruik snel, aldus Ringcredible. Het bedrijf heeft nu kantoren in Canada en Breukelen, maar hoopt de komende vijf jaar uit te breiden naar Zuid-Amerika, Afrika en Azië.