FNV vecht ontslagen bij Makro aan

FNV Bondgenoten gaat juridische procedures starten om ontslagen aan te vechten bij groothandelsketen Makro. 

In de vestigingen van het bedrijf verdwijnen nog voor het einde van dit jaar ''honderden'' banen. De vakbond is het niet eens met de manier waarop Makro de reorganisatie uitvoert.

Makro heeft ongeveer een kwart van het personeel op de vestigingen boventallig verklaard. Zij kunnen nu solliciteren op een aantal nieuwe functies, maar FNV vreest dat vooral oudere werknemers door deze methode buiten de boot vallen.

De vakbond probeert gedupeerde medewerkers juridisch bij te staan. Onderhandelingen om Makro tot een andere verdeling van de ontslagen te brengen, zijn op niets uitgelopen.

De reorganisatie zelf valt niet te vermijden, zegt FNV-bestuurder Karin Boelens. Makro is voor zijn inkomsten voor een groot deel afhankelijk van de verkoop van levensmiddelen.

Concurrentie

Op die markt krijgt het bedrijf steeds vaker te maken met hevige concurrentie, onder meer van supermarkten. Bij Makro was maandag niemand bereikbaar voor inhoudelijk commentaar.

Makro, onderdeel van het Duitse winkelconcern Metro, telt zeventien vestigingen en heeft in Nederland ongeveer 3.200 werknemers in dienst.

Het is niet de eerste reorganisatie bij het bedrijf. Begin dit jaar nog moesten er enkele tientallen mensen uit op het hoofdkantoor. Een paar jaar geleden werkten er volgens FNV nog zo'n 5.400 mensen bij Makro.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie