Kip Caravans gaat meer insteken op verhuur. Caravans van het merk Shelter, een klein model, moeten in de toekomst via een netwerk van tankstations te huur zijn.

Dat zegt directeur en mede-eigenaar van het Hoogeveense bedrijf Henk Gunnink in een gesprek met NU.nl.

"Het is een beetje een Boedelbak-concept", zo vertelt Gunnink, die met zijn voormalige bedrijf Boedelbak in 2010 de failliete caravanfabrikant overnam. 

"Het bezit neemt af", denkt Gunnink. "Dat is een lang proces, maar over tien, twintig jaar is dat wel veranderd. Vroeger kochten mensen iedere zes jaar een nieuwe caravan, nu is dat misschien nog een keer in de tien jaar. Wij gaan daarom meer insteken op verhuur."

De caravan wordt momenteel al verhuurd vanuit Hoogeveen. "Dat gaan we landelijk aanpakken", aldus Gunnink. "We zien dat er veel vraag naar is, in de zomer is alles verhuurd."

Hufterproof

Voordat het zover is, heeft de caravan een aantal aanpassingen nodig. "Hij moet 'hufterproof' worden. Voor de verhuur moet de caravan aan wat specifieke eisen gaan voldoen, bijvoorbeeld door aan de buitenkant een soort rubberbumpertje te monteren."

Net als de aanhangwagens van Boedelbak, zal er dan een aantal caravans bij tankstations te vinden zijn. "We zijn al door een aantal partijen benaderd, maar waren er zelf nog niet klaar voor. We gaan hier volgend jaar mee aan de slag."

De Kip Shelter wordt momenteel voor 350 euro per week verhuurd, waarbij mensen hem wel minimaal twee weken mee moeten nemen. Als het verhuurconcept landelijk ingevoerd wordt, kunnen de caravans ook per dag gehuurd worden.

"We hebben in Nederland de grootste trekhaakdichtheid ter wereld, zo’n 33 procent, dat betekent dat iedereen links- of rechtsom een buurman met een trekhaak heeft", onderstreept Gunnink.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.nl