Telecomretailer Phone House gaat vijftig van zijn ongeveer honderdzeventig winkels sluiten. In totaal zullen er ongeveer tweehonderd banen verdwijnen.

Dit bevestigt het bedrijf na berichtgeving van Tweakers. Naast de 170 eigen winkels heeft The Phone House ook nog 80 fillialen in andere winkels, zogeheten shop-in-shops.

Het personeel van The Phone House zou inmiddels op de hoogte zijn, het bericht zou in september openbaar worden gemaakt.

Op het hoofdkantoor van The Phone House in Amersfoort gaan 40 banen verloren, bij de winkelvestigingen ongeveer 160. Vanwege slechte kwartaalcijfers is een reorganisatie nodig bij de onafhankelijke Nederlandse telecomketen.

Phone House zegt dat de sluiting van winkels voortkomt uit de integratie van online en offline verkoopkanalen. De samenwerking met Typhone zal worden geïntensiveerd.

"Momenteel worden er nog steeds winkels geopend als onderdeel van de samenwerking met Media Markt en Saturn. Per saldo sluiten er uiteindelijk vijf winkels", stelt directeur Eric-Jan Doorenbosch.

Het bedrijf doet geen uitspraken over welke vijftig winkels zullen verdwijnen. Wel meldt de woordvoerder dat het gaat om eigen vestigingen.

Phone House heeft tweehonderdvijftig vestigingen, waar ook de shop-in-shops onder vallen. Het aantal eigen winkels ligt op honderdzeventig.