Vleesverwerker Vion krijgt het maar niet voor elkaar om de hoog opgelopen verliezen weg te werken. 

Het bedrijf uit het Brabantse Boxtel wilde dit jaar flink saneren bij zijn Duitse slachterijen, maar van die plannen is vooralsnog weinig terechtgekomen, zo meldt een ingewijde maandag aan Het Financieele Dagblad.

Voor Vion kon beginnen met het saneren van zijn Duitse dochters had het concern goedkeuring nodig voor het strategisch plan en een herfinanciering van zijn geldschieters, maar beiden lieten lang op zich wachten.

Volgens de bron heeft de grootste vleesverwerker van Nederland die financiering nog steeds niet rond, meldt de zakenkrant.

Sanering

Het bedrijf heeft dat geld echter hard nodig, want met elke maand dat de sanering wordt uitgesteld, verliest het bedrijf terrein op zijn Duitse concurrenten. De nieuwe bestuursvoorzitter van Vion, voormalig DE-topman Michiel Herkemij geeft donderdag in een persconferentie openheid van zaken over de plannen van het bedrijf.

Vion - goed voor een jaaromzet van 5 miljard euro - verkocht vorig jaar een bedrijfstak in een poging de tegenvallende resultaten te kunnen opvangen. Dat leverde 1,6 miljard euro op, maar door tegenvallers op de West-Europese vleesmarkt houden de operationele verliezen van het bedrijf aan.