De veiling van de inboedel van sportautofabrikant Spyker Cars gaat vooralsnog gewoon door. 

De website van veilinghuis Troostwijk vermeldt dat belangstellenden vanaf maandag online kunnen bieden op exclusieve Spykers, prototypes, 85 Audi V8-motorblokken en versnellingsbakken.

De executieveiling in opdracht van de Belastingdienst berust volgens Spyker-directeur Victor Muller op een misverstand.

De openstaande schuld aan de Belastingdienst is volgens hem woensdag al betaald. Maar het kost de fiscus kennelijk onnodig veel tijd om de betaling te traceren, zegt hij. ''We hadden een ding met de Belastingdienst, maar dat is achterhaald. Wij hebben alles betaald. Een storm in een glas water'', aldus Muller.

Trage verwerking

Het feit dat de veiling nog niet offline is, komt volgens Muller dan ook door de trage verwerking van de fiscus. ''Het kost ze verrassend genoeg veel tijd om zo'n betaling te traceren. Ze hebben alle referentienummers en bewijzen", zei Muller vrijdag nog tegen BNR Nieuwsradio. Hij noemde het "vervelend en schadelijk" voor zijn bedrijf.

"Dat ze anno 2014 een elektronische betaling niet snel kunnen zien, is voor normale stervelingen niet voor te stellen. Maar het is een feit. Het is al 48 uur lang niet gelukt."

Troostwijk liet weten nog geen bericht te hebben ontvangen van de Belastingdienst om de veiling te annuleren. De online executieveiling sluit op 28 juli. Op 25 juli is er een kijkdag.