De vraag naar accountants is in de eerste zes maanden van dit jaar explosief gestegen.

Het aantal vacatures in de accountancy lag eind juni ruim vijftig procent hoger dan in de eerste helft van 2013, zo blijkt vrijdag uit een inventarisatie van wervingsbureau Yacht.

Ook de behoefte aan financieel managers is stevig toegenomen.

Toch is er vooral vraag accountants die tijdelijk komen werken, zo constateert het wervingsbureau. In de eerste maanden van het jaar is het bij accountantskantoren erg druk met het doornemen van jaarrekeningen. Die piek vangen de kantoren liever op met flexwerkers dan accountants die vast in dienst zijn.

Het aantal vacatures voor financieel specialisten in het algemeen, waaronder bijvoorbeeld ook controllers vallen, steeg de afgelopen maanden eveneens, met 15,5 procent op jaarbasis.

Groeiende markt

Opvallend is volgens Yacht dat in de groeiende markt de behoefte aan jongere financieel specialisten stabiliseert. In het tweede kwartaal was zelfs sprake van een bescheiden krimp.

"Nu de economie voorzichtig aantrekt bestaat er een toenemende behoefte aan zeer ervaren financieel specialisten", schrijft het wervingsbureau. "Dit speelt momenteel sterker dan de vraag naar de jongere garde, waar de vraag de afgelopen jaren structureel hoog is geweest."