Supermarktketen Aldi gaat stappen nemen om de arbeidsomstandigheden van zijn personeel te verbeteren.

Het bedrijf zet daarbij voor het eerst in de geschiedenis een centrale afdeling personeelszaken (HRM-afdeling op holdingniveau) op, meldt CNV Dienstenbond dinsdag.

De maatregelen volgen nadat de Inspectie SZW in oktober vorig jaar Aldi had gevraagd om een verbeteringsplan. De keten had de Arbowetgeving op verschillende punten overtreden.

Volgens de inspectie had Aldi niet goed geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel werd blootgesteld. Ook had de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen.

Verbeterplan

CNV werkt mee aan het verbeterplan. ''We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer'', aldus de vakbond.

Het verbeterplan wordt door de negen Nederlandse BV's van de keten naar eigen inzicht ingevuld. CNV gaat erop toezien dat het bedrijf hierbij het personeel betrekt en gaat onder eigen regie met werkgroepen aan de slag.

De werkgroepen moeten naast concrete plannen ook zorgen voor meer openheid binnen de gesloten bedrijfscultuur van Aldi. "Hopelijk durven de medewerkers hierdoor steeds vaker en duidelijker hun stem te laten horen", zegt Rahami.

Een woordvoerster van Aldi bevestigde dat er wordt gewerkt aan verbeteringsplannen, maar over de inhoud daarvan wilde ze niets kwijt. ''We vertrouwen er op dat die tot verdere verbeteringen in de organisatie zullen leiden.''