Elektronicaverkoper Saturn stopt in Nederland. De keten met dertien vestigingen gaat op in het succesvollere Media Markt, dat 32 Nederlandse winkels heeft. 

Dat maakt het moederbedrijf van beide winkelketens MHS vrijdag bekend. MHS maakt deel uit van het Duitse concern Metro, dat onder meer ook eigenaar is van groothandelsbedrijf Makro.

Door de operatie gaan geen banen verloren. Het is zelfs de bedoeling dat Media Markt fors gaat uitbreiden. Er komen het komende jaar vijf nieuwe grote vestigingen bij en drie middelgrote winkels.

Ook de webwinkel wordt vernieuwd. Naar verwachting ontstaan zeker zevenhonderd nieuwe arbeidsplaatsen. Momenteel hebben Media Markt en Saturn samen ongeveer zevenduizend mensen op de loonlijst staan.

Onderscheidend

Het met name in Duitsland erg populaire Saturn is volgens MHS in de Nederlandse markt niet onderscheidend genoeg. De verwachting is dat de winkels beter zullen gaan lopen na de ombouw tot Media Markt, aldus een woordvoerder van het bedrijf. De winkelconcepten zijn volgens de zegsman vergelijkbaar.
 
Met slechte marktstandigheden heeft het besluit volgens de woordvoerder niets te maken. Media Markt en Saturn merken juist dat het consumentenvertrouwen sinds eind vorig jaar herstelt. ''Dat zien we terug in de verkoopcijfers'' aldus de zegsman.