Na het Duitse moederbedrijf zijn nu ook de Nederlandse en Belgische afdelingen van postorderbedrijf Neckermann failliet. 

Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

Er worden pogingen gedaan de webwinkel een doorstart te laten maken, zei een woordvoerder van het bedrijf. Mogelijk dat daar nog dinsdag uitsluitel over komt.

In de zomer van 2012 maakte Neckermann Nederland uit het Zeeuwse Sint Jansteen nog een doorstart en was het bedrijf 'financieel gezond', zei toenmalig directeur Kurt Staelens destijds. 

De afgelopen tijd ging het echter bergafwaarts met de verkopen van Neckermann, zo schreef Omroep Zeeland eerder deze maand. Begin deze maand organiseerde het bedrijf nog een bijeenkomst om werknemers gerust te stellen. De directeur zei daar dat de omzet van het bedrijf niet goed genoeg was, maar dat van een naderend faillissement geen sprake was. 

Overgenomen

Het is de tweede keer dat Neckermann betrokken is bij een faillissement. In 2012 ging het Duitse moederbedrijf Neckermann al failliet. Onder de vlag van investeringsmaatschappij Axivate maakten de Nederlandse en Belgische takken toen een doorstart en kon de Zeeuwse vestiging van Neckermann door als vanouds. 

Vlak voor het faillissement van Neckermann Duitsland in 2012 waren er nog ruim vijfhonderd mensen werkzaam bij de Zeeuwse vestiging. In de jaren daarna werd dat aantal in stappen teruggebracht naar ruim tweehonderd medewerkers.

Postorderbedrijf Neckermann staat los van de gelijknamige touroperator, die in handen is van het grote Britse reisconcern Thomas Cook. 

Winkelketens die recentelijk failliet gingen