Net als de collega's in het streekvervoer en bij de GVB en RET krijgt het personeel van de bus- en treinonderdelen van Arriva en Syntus er loon bij.

CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben een onderhandelingsakkoord gesloten met de werkgevers met daarin drie procent meer loon, maakten zij dinsdag bekend.

De cao, die volgende week moet worden goedgekeurd door de leden, loopt met terugwerkende kracht van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015.

In die periode krijgen de medewerkers er drie keer een procent meer loon bij. Verder is afgesproken dat de eindejaarsuitkering wordt verhoogd en de reiskostenvergoeding ruimer wordt.

Werkgelegenheidsgarantie

De bonden hebben verder weten af te spreken dat voor de chauffeurs en conducteurs tijdens de looptijd van de cao een werkgelegenheidsgarantie blijft gelden. Mocht een concessie voor ov tijdens die periode naar een ander bedrijf gaan, dan worden maatregelen getroffen zodat de medewerkers hun behouden.

De nieuwe cao geldt voor twaalfhonderd mensen. Eind mei sloten de bonden al akkoorden over nieuwe arbeidsovereenkomsten met de streekvervoerbedrijven en de gemeentelijke vervoerbedrijven in Rotterdam en Amsterdam.

De medewerkers van de laatste twee krijgen er ook drie procent loon bij. Voor streekvervoer is een loonsverhoging van vier procent afgesproken.