De grootste opkomende economieën vertonen voorlopig nog geen tekenen van economisch herstel.

Die conclusie trekt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag in een nieuw rapport. Vooral de Indiase economie presteert opnieuw ver onder het niveau van de afgelopen jaren, zo stelt de denktank.

De OESO doet die uitspraken op basis van een graadmeter waarin tal van economische indicatoren zijn opgenomen.

Die graadmeter kwam in India deze maand uit op 97,9, waar een stand van honderd het langjarig gemiddelde is. Ook Brazilië, China en Rusland zitten al tijden onder die grens, maar minder ver dan India.

Russische economie

De Russische economie presteert het minst ver onder het gebruikelijke niveau, zo blijkt uit de OESO-cijfers. De Russische graadmeter komt deze maand uit op een stand van even meer dan 99. Bij China en Brazilië is dat respectievelijk 98,6 en 98,5. Het gemiddelde in de 34 OESO-landen is 100,6.

Aanmerkelijk beter gaat het volgens de denktank in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk, waar de graadmeter deze maand uitkomt op 101,1. Binnen de muntunie doen vooral Spanje, Portugal en Griekenland het bovengemiddeld goed. Nederland zit met een stand van 100,4 net boven het langjarig gemiddelde.