Free Record Shop heeft na zijn doorstart in juli 2013 een verlies van ruim 3 miljoen euro geleden.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator die na het tweede faillissement van de entertainmentketen is aangesteld.

In de periode van 16 juli 2013 tot en met 31 maart 2014 bedroeg het verlies 3,18 miljoen euro op een omzet van 10,7 miljoen euro, zo valt te lezen in het verslag.

Free Record Shop ging op 28 mei 2013 failliet en maakte in juli een doorstart in afgeslankte vorm onder de vlag van Fresh Entertainment Holding. Daarmee was de onderneming voor driekwart in handen van investeringsmaatschappij Procures en voor een kwart van oprichter Hans Breukhoven.

Bevoorraden

Het bedrijf ging ervan uit dat de muziek- en platenindustrie zijn producten vervolgens gewoon zou blijven leveren tegen de gebruikelijke betalingscondities en -termijnen. Dat was niet het geval.

Door geldgebrek was de organisatie vervolgens niet in staat om zijn winkels goed te bevoorraden, waardoor de verkopen terugliepen en de verliezen toenamen. Ook de in maart aangekondigde outletstrategie werkte niet.

Na het tweede faillissement is een deel van de Free Record Shop overgenomen door de boekendiscounter Boekenvoordeel. Het bedrijf telde in totaal 115.000 euro neer voor de overname van onder meer het merkrecht en de huurcontracten van de zestien overgebleven winkels.

Het is nog niet bekend wat Boekenvoordeel precies gaat doen met zijn aankoop.

'Outlet was laatste strohalm voor FRS' | Profiel Free Record Shop

Dit moet u weten van faillissementen | Winkelketens die recentelijk failliet gingen