Bij veel woningbouwcorporaties verdwijnen de komende jaren duizenden banen. Veel medewerkers worden gedwongen ontslagen.

Dat zeggen directeuren van de 65 grootste corporaties in een enquête waarover de NRC vrijdag schrijft. De krant liet een onderzoek doen aan de vooravond van de parlementaire enquête over misstanden bij de woningbouwcorporaties.

De corporaties moeten fors bezuinigingen omdat ze snel door hun verplichte financiële buffers heen raken door onder meer de verhuurdersheffing (bijdrage aan de rijksbezuinigingen), reddingsacties voor noodlijdende corporaties en dure mislukte nieuwbouwprojecten.

Bovendien willen ze efficiënter werken en extra woningen verkopen om het hoofd boven water te houden. Ruim de helft van de corporaties zegt na de reorganisaties en bezuinigingen weer ruimte te zien om te investeren in woningen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 94 procent van de corporaties banen gaat schrappen. Bij zeven op de tien gaat het om minimaal 15 procent van de banen. Bij een aantal moet waarschijnlijk zelfs een kwart van het personeel verdwijnen.

Salaris

Ook is volgens het onderzoek bijna de helft van de bestuurders van woningcorporaties bereid salaris in te leveren als daarom gevraagd zou worden. Het grootste deel van hen zouden dan vijf en vijftien procent van zijn brutosalaris willen opofferen.

Zeven procent van de directeuren die ook tegen een lager salaris zou blijven werken, heeft zelfs geen problemen met een verlaging van twintig procent, aldus de onderzoekers. Ze baseren zich daarbij op gesprekken met 35 bestuurders, werkzaam bij een van de ruim zestig grootste Nederlandse woningcorporaties.

Iets meer dan een kwart van de bestuurders geeft echter aan resoluut te vertrekken, als ze er in verdiensten op achteruit zouden gaan.

Verhouding

"Het salaris moet in verhouding tot de verantwoordelijkheden staan", antwoordt een van hen. Een ander zegt: "Ik verdien redelijk, maar voor minder ga ik geen tachtig uur in de week werken. Dan ga ik wel een andere baan zoeken."

Sinds dit jaar mogen bestuurders van corporaties niet meer dan 203 duizend euro per jaar verdienen. Afhankelijk van de omvang van een corporatie ligt dat plafond overigens lager. Ruim veertig procent van de directeuren verdient volgens die schaal meer dan toegestaan, zo meldde de NOS eind vorig jaar.