La Place breidt uit naar Bali. De restaurantketen van V&D opent binnenkort een vestiging op een vliegveld op het Indonesische eiland.

Dat maakt V&D-ceo Jacob de Jonge donderdag bekend tijdens een persconferentie. Ook andere werelddelen staan in de planning,  maar welke dat zijn wordt nog niet bekendgemaakt.

La Place heeft al meerdere vestigingen geopend in België en een in Duitsland. "Dat is zeer succesvol", aldus De Jonge. 

Ook staat verdere nationale expansie in de planning. Er worden zowel eigen vestigingen als franchiselocaties geopend.

Expansiestrategie

"Een La Place-vestiging op Bali is niet zo opmerkelijk als het misschien lijkt", stelt La Place-directeur Bart van den Nieuwenhof in een toelichting tegenover NU.nl. "Luchthavens passen heel goed in de expansiestrategie van La Place, die gericht is op 'high traffic-plaatsen'."

Naast luchthavens valt daarbij te denken aan outlets en stations. "Ook zijn er wat mogelijkheden in binnensteden."

Op vliegvelden werkt La Place samen met HMSHost, dat horecagelegenheden exploiteert op luchthavens. De zaak op Bali wordt een franchisevestiging. "Voor eigen groei richten we ons meer op Nederland, Duitsland en België", aldus Van den Nieuwenhof.

Biologisch

In Leiden is donderdag het eerste La Place-restaurant geopend van "een nieuwe generatie". Het productaanbod en de werkwijze zijn aangepast, met meer focus op biologische producten.

Klanten kunnen live meekijken hoe de gerechten worden klaargemaakt. Vlees wordt ter plekke gesneden en het graan voor pizza's en broden wordt in het restaurant zelf gemalen en gebakken.

"We willen terug naar de basis en laten zien dat we dicht bij de natuur staan", zegt Van den Nieuwenhof.

La Place bedient jaarlijks in totaal meer dan 38 miljoen mensen. In 2013 zijn in totaal negen nieuwe restaurants in binnen- en buitenland geopend.

Nieuwe strategie moet V&D weer winstgevend maken