Het bezoek van FNV Bondgenoten aan het hoofdkantoor van Aviapartner Cargo in Brussel is een dag uitgesteld vanwege het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama woensdag aan de Belgische hoofdstad. 

De actievoerders bij het vrachtoverslagbedrijf vertrekken nu donderdagochtend vanaf Schiphol naar Brussel. Dat heeft de vakbond dinsdag laten weten.

Het oorspronkelijke plan was om woensdag bij het hoofdkantoor in Brussel verhaal te halen over de moeizaam verlopende cao-onderhandelingen. Vanwege 'veiligheidsredenen' is dat nu een dag uitgesteld.

Ongeveer tachtig werknemers van Aviapartner Cargo op Schiphol staken sinds vorige week dinsdag. Ze willen teruggave van hun atv-dagen, drie procent meer loon, meer zeggenschap over hun roosters en een betere positie voor uitzendkrachten. Op de Nederlandse luchthaven werken ongeveer vierhonderd mensen voor het bedrijf.

FNV Bondgenoten claimde eerder op dinsdag dat Aviapartner extra uitzendkrachten inzet om de staking 'te breken'. Het bedrijf ontkent dat. FNV heeft de uitzendbureaus dinsdag gesommeerd te stoppen met het inzetten van extra personeel.