FNV Bondgenoten heeft luchtvrachtafhandelaar Aviapartner Cargo (APC) gewaarschuwd om te stoppen de staking van het personeel op Schiphol te ondermijnen.

Dat meldt FNV Bondgenoten dinsdag.

Volgens de vakbond lopen er twee tot drie keer zoveel uitzendkrachten rond sinds het personeel van Aviapartner het werk neer heeft gelegd.

FNV Bondgenoten eist van de uitzendbureaus dat zij hun uitzendkrachten niet meer inzetten bij Aviapartner. De vakbond gaat dinsdag langs bij de twee uitzendbureaus die zich schuldig zouden maken aan stakingsbreking.

Onveilig

"Het inzetten van onderkruipers, om het werk te doen dat de werknemers die nu staken normaal doen, is bij wet verboden. Daarnaast zijn de ingezette uitzendkrachten onzorgvuldig gescreend. Gelet op de nucleaire top (NSS) leidt dit tot onveilige situaties", aldus FNV-bestuurder Jacob de Vries.

De vrachtafhandelaars staken sinds vorige week dinsdag voor een betere cao. Zij eisen een loonsverhoging van 3 procent, teruggave van hun atv-dagen, meer zeggenschap over roosters en een betere positie van uitzendkrachten.

APC wil niet ingaan op de eisen. Het bedrijf houdt vast aan de cao die eind 2012 met vakbond de Unie is afgesloten. Deze is stilzwijgend verlengd tot april 2015.

Donderdag gaat FNV Bondgenoten met stakende werknemers naar het hoofdkantoor van Aviapartner in Brussel om de directeur op het matje te roepen.

Aviapartner handelt op 35 luchthavens in Europa, luchtvracht en bagage af. In Nederland gebeurt dit op Schiphol en in Rotterdam. Aviapartner Cargo heeft op Schiphol ongeveer vierhonderd werknemers, die jaarlijks meer dan 2.500 vrachtvliegtuigen afhandelen.