De Zeeuwse vissers varen maandag niet uit. De schepen uit Arnemuiden, Vlissingen, Breskens en Tholen blijven aan de kade omdat de vissers vinden dat ze te weinig geld krijgen voor de tong waar ze op vissen. 

Dat meldt woordvoerder Casper Caljouw zondag.

De Zeeuwse vissers sluiten zich daarmee aan bij de staking van Urker vissers die al sinds vorige week maandag niet meer uitvaren. Ze hopen met hun actie de tussenhandel te bewegen meer te betalen voor de vangst. Vissen de Zeeuwen vooral op tong, de Urker vissers moeten het met name hebben van de opbrengst van schol. ''Afgelopen vrijdag zijn de vissers uit Urk bij ons langs geweest voor overleg. Daarna hebben we spontaan besloten ons aan te sluiten bij hun actie.''

Door de lage visprijzen en de hoge dieselprijs is uitvaren voor rederijen nauwelijks nog rendabel. ''Ook de concurrentie uit Azië speelt een grote rol'', zei Caljouw zondagavond. ''Vooral geïmporteerde kweekvis, zoals tilapia, uit landen waar tegen een uurloon van een euro wordt gewerkt, is voor ons lastig.'' Volgens Caljouw gaan ook vissers op Texel meedoen aan de staking.