Werknemers van vrachtafhandelaar Aviapartner Cargo (APC) op de luchthaven Schiphol zetten hun staking door.

Dat liet FNV-bestuurder Jacob de Vries woensdagavond weten.

De vrachtafhandelaars gingen dinsdagavond om 22.00 uur voor 24 uur in staking, in een poging een betere cao af te dwingen. Zij gaven daarbij al aan dat zonder positief resultaat de staking met nog eens 24 uur zou worden verlengd.

Volgens De Vries is er vooralsnog geen zicht op een bevredigend resultaat, waardoor er nog een dag lang geen vrachtvliegtuigen zullen worden geladen en gelost.

'Piekdag'

De staking trof woensdag twee tot drie vliegtuigen, maar dat aantal zal de komende 24 uur behoorlijk oplopen. ''Het wordt een piekdag'', stelde De Vries, die aangaf dat er circa veertien vrachtvliegtuigen onder handen zouden moeten worden genomen.

De werknemers van APC eisen teruggave van hun atv-dagen, een loonsverhoging van 3 procent, meer zeggenschap over hun roosters en verbetering van de positie van uitzendkrachten.

Aviapartner Cargo spande maandag in Utrecht nog een kort geding aan tegen de vakbond om een staking te voorkomen. Maar de rechter stelde het bedrijf in het ongelijk. De staking treft het passagiersvervoer vanaf Schiphol niet.