Werknemers van Xerox Manufacturing in Venray gaan opnieuw staken.

De werkonderbrekingen bij de producent van verbruiksartikelen voor kopieerapparaten beginnen dinsdagavond met de nachtploeg, maakte FNV Bondgenoten bekend.

''Ondanks drie stakingen en een petitie blijft de directie van Xerox Oost-Indisch doof voor haar werknemers'', zegt vakbondsbestuurder Ger Klinkenberg.

''Hun boosheid is hiermee op een hoogtepunt gekomen.'' Doorn in het oog van de werknemers is dat de Amerikaanse raad van bestuur vorig jaar nog een bonus van 35 miljoen dollar opstreek terwijl het personeel voortdurend geconfronteerd wordt met versoberingen.

Staking

De werknemers hebben nu besloten over te gaan tot een ''knipperlichtstaking''. Woensdag werkt de vroege ploegendienst op alle afdelingen, maar de dagploegen leggen het werk neer. Donderdag gaat de vroege ploegendienst weer in staking.

Door deze knipperlichtstaking komt ''feitelijk de hele productie van drums en toners stil te liggen'', aldus de vakbond.

Naast een loonsverhoging van 3 procent wil de vakbond de positie van uitzendkrachten verbeteren. Maar het bedrijf biedt niet meer dan 1,25 procent voor twee jaar, tegen inlevering van twee vrije dagen. De cao geldt voor 807 werknemers.

Een woordvoerder van Xerox laat dinsdagavond weten dat de cao-onderhandelingen met de Unie wel gewoon doorgaan.