Schilders gaan vanaf april 2,25 procent meer loon verdienen, maar maar moeten hiervoor ook wel wat inleveren.

Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen bonden en werkgeversverenging OnderhoudNL.

Ondanks de hogere lonen, gaan de loonlasten voor werkgevers nauwelijks omhoog. Die stijgen namelijk met 0,15 procent.

"Wat vrijwel overeenkomt met de nullijn als uitgangspunt van de werkgevers", aldus OnderhoudNL in een verklaring. Die beperkte stijging komt doordat een aantal bedrijfstakeigen regelingen wordt versoberd.

Concreet houdt dit in dat  de werkgeversbijdrage voor de levensloopregeling vervalt. Ook leveren  werknemers in 2014 één ATV-dag

Cadeau

Roel van Dijk van CNV Vakmensen, onderhandelaar van CNV Vakmensen, noemt het een goed resultaat. "Veel schilders krijgen daarnaast dit jaar ook een extra periodiek, waarmee de loonsverhoging richting de 4 procent kan gaan. Dat is goed voor de koopkracht en bestedingsruimte van de mensen", zegt Van Dijk.

Een ander positief punt voor het CNV , is dat de werkgevers de voorstellen voor een nieuwe reisurenregeling hebben ingetrokken. "Met die nieuwe regeling zouden alle werknemers die te maken hebben met reisuren en reistijd, er netto op achteruit gaan. Die regeling is nu van tafel gehaald. Een mooi cadeautje, daar had niemand meer op gerekend", aldus Van Dijk.

Onder de cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen circa 16.000 werknemers en 2.500 bedrijven. De nieuwe cao loopt van 6 april 2013 tot eind 2014.