Q8, het moederbedrijf van prijsvechter Tango, breidt het aantal onbemande tankstations op de Nederlandse snelweg uit van één naar drie.

Twee nieuwe tankstations langs de A15 bij Europoort en de A16 bij Zevenbergschen Hoek zijn deze week geopend.

In oktober van vorig jaar opende moederbedrijf Q8 het eerste onbemande Tango tankstation aan de A27 bij Eemnes.

Deze diende als pilot-locatie om te onderzoeken of het concept ook op de snelweg werkt. "Het voldoet aan onze verwachtingen. En omdat de onbemande formule ook op de snelweg aanslaat, hebben we besloten om meerdere Tango-stations aan de rijkswegen te openen", aldus het bedrijf.

Tango begon in 2000 met een onbemand tankstation in Nijmegen en heeft sindsdien een landelijk netwerk van 159 stations op kleinere wegen. Omdat er geen personeel ingezet hoeft te worden, liggen de prijzen gemiddeld lager.

Belangenvereniging Tankstation Beta liet naar aanleiding van de pilot bij Eemnes nog weten weinig toekomst te zien in de proef.

"Langs de snelweg in Nederland heeft Q8 maar tien tankstations. Ze hebben er dus niets te verliezen en steken nu die markt in brand", aldus een woordvoerder destijds.

Beta betwijfelt of de lage prijzen houdbaar zijn. "Zoveel korting blijven weggeven op zo'n dure locatie is haast onmogelijk."