Voedselgigant VION heeft alsnog een koper gevonden voor zijn divisie Oerlemans Foods. 

Het bedrijf heeft met investeringsmaatschappij H2 Equity Partners een overeenkomst gesloten over de voorgenomen verkoop. Dat maakte VION vrijdag bekend.

Oerlemans Foods, een producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten, past niet meer bij de kernactiviteiten van VION. Het concern wil zich voornamelijk richten op de verwerking van varkens- en rundvlees.

Vorig jaar was er al sprake van dat Oerlemans, waar 740 mensen werken, aan convervenfabriek Baltussen verkocht zou worden, maar die deal ketste af. Beide bedrijven kwamen niet tot overeenstemming over de voorwaarden en de prijs.

VION en H2 verwachten dat zij de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen afronden, na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen. De overnameprijs wordt niet naar buiten gebracht.

Volgens een woordvoerder van VION heeft het voedselconcern na de verkoop van Oerlemans Foods geen bedrijfsonderdelen meer die buiten de kernactiviteiten vallen.

Ingrediënten

VION verkocht vorig jaar nog verschillende onderdelen, in een poging de financiële positie te versterken. Zo werd de ingrediëntendivisie voor 1,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse Darling International.

VION leed in 2012 een zwaar verlies van 830 miljoen euro. Dat werd vooral veroorzaakt door afboekingen op de voormalige activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en hoge reorganisatiekosten.

Voedselfraude

VION, dat eind vorig jaar nog in opspraak kwam wegens een voedselfraudeschandaal, heeft ongeveer 13.000 mensen in dienst. Het concern is goed voor een jaaromzet van 6,5 miljard euro.