De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft zijn zinnen gezet op een snelle uitbreiding in Europa.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend tijdens de Geneva Motor Show. 

Voor het einde van het jaar wil Tesla dertig nieuwe winkels in Europa openen. Ook gaat het fors meer oplaadstations, de zogenaamde Superchargers, door heel het continent plaatsen. 

CEO Elon Musk stelde dat het dan met een Tesla-auto mogelijk is om door heel Europa te rijden door middel van energie uit die laadpalen. Eigenaren van een Model S zouden via de Superchargers gratis een flinke tocht kunnen maken.

Een kaart op de website van Tesla laat zien dat iemand vanuit het noorden van Noorwegen tot aan Lissabon in Portugal kan rijden.

Verkopen

Vorig jaar verkocht Tesla een magere 22.400 modellen van zijn Model S. Voor het einde van 2014 verwacht het bedrijf dat de verkopen in Azië en Europa samen twee keer zo hoog zijn als in Noord-Amerika. Dat heeft te maken met de lancering van Tesla in Groot-Brittannië, later dit jaar.

Eerder deze maand werd bekend dat de koers van het bedrijf in een jaar tijd met maar liefst 619 procent steeg. Ook is Tesla van plan miljarden uit te trekken voor de bouw van de grootste accufabriek ter wereld.