Bedrijven die discrimineren moeten door de Rijksoverheid aan de kant worden gezet. 

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil dat de overheid het goede voorbeeld geeft en contracten opzegt met bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie, zei hij zaterdag bij de Moslim Omroep.

Asscher gaat onderzoeken of het mogelijk is om in de contractvoorwaarden op te nemen dat een bedrijf niet zal discrimineren. Houdt een bedrijf zich niet aan die voorwaarde, dan kan het contract worden ontbonden.

Ook wil de minister afspraken maken met het bedrijfsleven om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Hij beschouwt discriminatie als een veelkoppig monster ''waar we iedere keer dat het de kop opsteekt, met volle kracht de aanval op moeten inzetten''.

Aangifte

Aanleiding voor het interview met de Moslim Omroep was dat de aangifte van discriminatie die een meisje deed tegen een uitzendbureau.

Asscher is blij dat het meisje deze stap zette. ''De enige manier om discriminatie aan te pakken is er bovenop te zitten. Als je vermoedens hebt van discriminatie, altijd aangifte doen. Het is een te belangrijk onderwerp om te laten lopen.''