FNV Recreatie sleept Duinrell voor de rechter, als het attractiepark zijn personeel niet binnen een maand volgens de geldende cao uitbetaalt.

Dat heeft de bond woensdag aangekondigd. Duinrell zegt zo snel mogelijk uit te zoeken welke werknemers een salarisverhoging moeten krijgen.

FNV maant Duinrell in een brandbrief alle werknemers vanaf half maart volgens de cao Recreatie te betalen. Het bedrijf betaalt een groot deel van het personeel al jarenlang het minimumloon. Sommige werknemers zouden daardoor tot 500 euro per maand te weinig salaris krijgen.

Sommige werknemers moeten inderdaad volgens de cao Recreatie betaald worden, erkent Duinrell. Het zou bijvoorbeeld gaan om personeel van verblijfsaccommodaties. Maar werknemers van het attractiepark vallen volgens het bedrijf niet onder deze cao.

Duinrell heeft een adviesbureau ingeschakeld om uit te zoeken welke medewerkers onder de collectieve arbeidsovereenkomst moeten vallen. Volgens het attractiepark krijgen medewerkers binnenkort te horen wat ze gaan verdienen.

Zorgvuldigheid

Het bedrijf wil niet zeggen of de salarissen ook met terugwerkende kracht moeten ingaan. De eerste meldingen van onderbetaling kwamen eind 2011 binnen. "Wij stellen zorgvuldigheid boven snelheid," zegt een woordvoerder.

FNV Recreatie wil dat Duinrell alle werknemers volgens de cao Recreatie betaalt, zegt een woordvoerder van de bond. "Wij willen een cao per bedrijf, niet per werknemer. Gelijke monniken, gelijke kappen."

Duinrell heeft negentig werknemers vast in dienst. In het hoogseizoen kan dit aantal oplopen tot vierhonderd.