Ook het moederbedrijf van de Limburgse Projectontwikkelaar Nieuwe Borg is failliet verklaard. Het faillissement van Nieuwe Borg Real Estate Development werd maandag uitgesproken en dinsdag bevestigd door een woordvoerster van de rechtbank in Roermond.

Eerder al werd Nieuwe Borg Projectmanagement failliet verklaard. Aan drie andere bedrijfsonderdelen is uitstel van betaling verleend.

Nieuwe Borg zegt in de problemen te zijn geraakt door negatieve publiciteit over een aangifte die de Bredase woningcorporatie Laurentius deed tegen de projectontwikkelaar wegens oplichting. Laurentius zegt te zijn benadeeld bij ingewikkelde grond- en vastgoedtransacties.

Curator Hubert Savelkoul legde dinsdag uit dat er veel zaken werden gedaan met woningcorporaties en dat veel potentiële klanten zijn afgehaakt door berichten in de media. D

De curator vertelde dat de totale schuld bij de projectontwikkelaar ongeveer 120 miljoen euro is. Schuldeisers zijn vooral financiers en banken, maar bijvoorbeeld ook architecten.

Nieuwe Borg werkt in totaal aan 55 bouwprojecten in Nederland en België. De meeste projecten worden gebouwd in Brabant en Limburg. Het gaat om woningen, winkels en kantoren. De curator zegt dat hij probeert de projecten zelf af te maken of te verkopen.