De voormalig directeuren Paul Hendriks en Emiel van Dommelen van de failliet verklaarde cd-fabriek MediaMotion in Uden hebben een schikking van 6,5 miljoen euro getroffen met curator Jan Stadig. 

De curator beschuldigde het duo van wanbeleid en onrechtmatig handelen.

De cd-fabriek ging in 2008 failliet, waardoor ongeveer 450 mensen hun baan verloren. Er bleef een schuld van in totaal ongeveer 35 miljoen achter.

De productie van cd's steeg destijds nog steeds. Het toenmalige personeel vermoedt daarom dat de stekker moedwillig uit het bedrijf is getrokken toen een grote potentiële klant afhaakte. De fabriek was volgens ex-werknemers nog steeds levensvatbaar, het faillissement onnodig.

Vordering

Stadig liet woensdag weten dat door de schikking normale schuldeisers zoals toeleveranciers ongeveer een tiende van hun totale vordering binnenkort krijgen uitbetaald.

De curator wil niet uitleggen waar het onbehoorlijk bestuur en onrechtmatig handelen uit heeft bestaan. Ook andere vragen wil hij niet beantwoorden. De advocaat van de directeuren staat hem niet toe om nadere mededelingen te doen, gaf hij desgevraagd toe.

De directeuren benadrukken dat de regeling met de curator niet betekent dat ze schuld erkennen. Advocaat Ward Aerts van de beide directeuren reageert niet op verzoeken om een nadere toelichting.

De schikking is voor de ex-werknemers genoegdoening en een soort erkenning, zo reageerde voormalig voorzitter van de ondernemingsraad John-Pierre van Deursen woensdag. ''De hoogte van het bedrag maakt dan niet zoveel uit.''