Iets meer dan de helft van de ondernemers is het eens met de opvatting van MKB Nederland dat toeslag op avond- en weekendwerk moet verdwijnen.

Ongeveer 54 procent van de ondernemers ziet het extra belonen van werk buiten traditionele kantoortijden als achterhaald. Dat blijkt maandag uit een enquête van het Financieele Dagblad en onderzoeksbureau TNS Nipo.

Een grote meerderheid haalt de vorige maand opgelaten proefballon van MKB Nederland dus niet onder de achterban.

Vier op de tien ondernemers zijn het oneens met het idee de onregelmatigheidstoeslag af te schaffen. Ondernemers die hier niets in zien zeggen dat extra ongemak van de werknemer 'best wat extra mag kosten'.

Grondige herziening

Volgens MKB Nederland is een dergelijke toeslag niet meer van deze tijd. Voorzitter Michael van Straalen pleitte in januari voor een grondige herziening van het stelsel van toeslagen, dat beter bij de 24-uurseconomie zou passen. "We leven niet meer in 1960", zei Van Straalen eerder in de krant.

Ongeveer 49 procent van de ondernemers bij bedrijven met honderd werknemers of meer vindt afschaffing wenselijk. Bij kleinere bedrijven, van tien werknemers of minder, is dat 62 procent.

Lees ook: MKB wil af van avond- en weekendtoeslag | Lees meer over ondernemen op NUzakelijk