De dinsdag failliet verklaarde garnalenleverancier Heiploeg maakt een doorstart onder de vleugels van visserijbedrijf Parlevliet & Van der Plas (P&P).

Dat liet de nieuwe eigenaar woensdag weten. Dinsdag werd al bekend dat P&P met Heiploeg verder wilde, maar de overname was nog niet definitief.

Als gevolg van de doorstart behouden 300 van de 390 werknemers op het hoofdkantoor en in de verwerkingsfabriek in het Groningse Zoutkamp hun baan.

P&P krijgt ook de visserijactiviteiten van Heiploeg in Suriname en Brits Guyana in handen, waaronder 38 garnalenschepen en verwerkingsfaciliteiten aan wal. Deze bieden werkgelegenheid aan ongeveer 850 mensen. Verder neemt P&P de garnalenpelfabriek in Marokko over, waar ongeveer 2000 mensen werkzaam zijn.

P&P is actief in de vangst, verwerking en handel van vele vissoorten, waaronder haring, makreel en kabeljauw. De overname van Heiploeg betekent een uitbreiding van het assortiment naar garnalen.

Diek Parlevliet, directeur van P&P: ''Met onze jarenlange kennis en ervaring in visserij, verwerking en afzet van visproducten hopen we Heiploeg in normaal vaarwater te brengen.''

Heiploeg, naar eigen zeggen de grootse garnalenleverancier van Europa, ging failliet als gevolg van de teruglopende vraag naar garnalen door de economische crisis en de toenemende concurrentie door goedkope garnalen in de supermarkt.

Achtergrond over garnalenverwerker HeiploegVijf vragen over faillissementen