Na juweliersketen Siebel is ook zusterbedrijf Aurum failliet. De rechtbank in Haarlem sprak dinsdag het faillissement uit.

Dat maakt de juweliersgroothandel dinsdag bekend.

Aurum kampte volgens een verklaring met tegenvallende resultaten die werden veroorzaakt ''door verminderde vraag, verlaging van voorraden in de keten en een toegenomen dominantie van fabrikanten.''

Inmiddels is Marinus Pannevis van advocatenkantoor DLA Piper in Amsterdam tot curator aangesteld. Hij is ook de curator van Siebel, dat vorige week failliet werd verklaard.

Siebel

Vorig jaar juni kondigden Siebel en Aurum aan hun krachten te bundelen. Door het samengaan ontstond één sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche, meldden de partijen destijds.

Aurum, House of Jewels and Watches, ontwierp, kocht en verkocht sieraden, horloges en accessoires van diverse eigen merken. Ook verzorgde Aurum de exclusieve distributie in Nederland van diverse andere merken horloges en sieraden. Volgens FNV Bondgenoten werkten er rond de 60 mensen bij het bedrijf.

Lees ook: Vijf vragen over faillissementen | CBS voorziet geen einde faillissementsgolf