De risico's van politiek geweld, civiele onlusten en terreuraanslagen voor het internationale bedrijfsleven zijn afgelopen jaar gedaald. In Europa verbeterde de situatie aanzienlijk.

Dat blijkt uit de Terrorism & Political Violence Map van risico-adviseur en verzekeringsmakelaar Aon die dinsdag naar buiten kwam.

Volgens Aon nam het risico op onder meer oorlog, staatsgrepen, stakingen en rellen in 34 landen af. In vier landen ging het dreigingsniveau omhoog: Brazilië, Japan, Mozambique en Bangladesh.

Terrorisme

In totaal lopen 80 landen het risico op een terreuraanslag, een daling van 12 procent. Daarmee is terrorisme voor het eerst sinds jaren niet meer het grootste risico voor de internationale handel. Nu zijn dat civiele onlusten, aldus Aon.

In Europa liet de situatie voor het bedrijfsleven een duidelijke verbetering zien. In 11 Europese landen verdween het gevaar van civiele onlusten, mede dankzij de aantrekkende economie. Het risiconiveau voor Nederland blijft volgens Aon door de lichte terreurdreiging gelijk.

Lees meer over het bedrijfsleven op NUzakelijk.nl