De overname van Ziggo door Liberty Global zou de (ex-)bestuurders van de Nederlandse kabelexploitant geen windeieren leggen. 

Diverse bestuurders en commissarissen hebben aandelenpakketten die miljoenen kunnen opleveren.

Het grootste aandelenpakket is in handen van president-commissaris Andrew Sukawaty. Hij bezit volgens gegevens van de Autoriteit Financiële Markten 513.208 aandelen Ziggo.

Liberty Global biedt in totaal 34,53 euro per aandeel. Daarvan wordt 11 euro in contanten betaald, de rest van de overname geschiedt in aandelen Liberty Global.

Dat betekent dat Sukawaty's aandelenpakket in totaal 17,7 miljoen euro waard is, waarvan bijna 5,7 miljoen euro in contanten wordt betaald.

Voormalig bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen heeft 343.167 aandelen Ziggo, die met het bod van Liberty Global in totaal 11,85 miljoen euro waard zijn. Het pakket van 'chief technology officer' Paul Hendriks vertegenwoordigt een waarde van 13 miljoen euro. Financieel bestuurder Bert Groenewegen houdt aandelen ter waarde van 8,7 miljoen euro, de aandelen van commercieel directeur Marcel Nijhof zijn 4 miljoen euro waard.

Topman

Van de huidige topman, René Obermann, zijn bij de AFM geen belangen bekend. Hij is ook pas sinds 1 januari in dienst bij Ziggo, en stapt op zodra de overname is afgerond. ''Ik ben hierheen gekomen om een onafhankelijk bedrijf te leiden'', gaf de Duitse bestuurder maandag als reden op voor zijn vertrek. Daarnaast speelt wat hij een ''professionele'' overweging noemt. Zijn vorige werkgever Deutsche Telekom is een belangrijke concurrent van Liberty Global.

Hoeveel Obermann bij zijn vertrek meekrijgt, is niet duidelijk. Volgens het Duitse dagblad Rheinische Post krijgt hij drie jaarsalarissen van in totaal 2,25 miljoen euro en een 'tekenbonus' van 2,45 miljoen euro uitbetaald. Een woordvoerder van Ziggo kon dat desgevraagd niet bevestigen.

Uit een toelichting die het bedrijf bij de benoeming van Obermann op zijn contractvoorwaarden gaf, valt niet direct op te maken of het genoemde totaalbedrag van 4,7 miljoen euro klopt.

Financieel directeur Groenewegen sloot niet uit dat hij aanblijft bij het nieuwe Ziggo, al gaat Liberty Global over de verdeling van de belangrijkste bestuursposten. ''Het lijkt me een mooi bedrijf'', zei hij.