Bedrijven met internationale activiteiten geven hun werknemers hogere salarissen dan ondernemingen die alleen nationaal actief zijn.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag. Werknemers van bedrijven onder buitenlandse zeggenschap verdienen bijvoorbeeld bijna 7 procent meer dan gelijkgeschoolde collega’s bij vergelijkbare Nederlandse ondernemingen.

Onder internationale bedrijven vallen naast ondernemingen met een buitenlandse moederbedrijf ook firma’s die importeren en/of exporteren en in het buitenland investeren. Ook deze factoren hebben een gunstig effect op het salaris.

Terwijl ruim een derde van de werknemers bij een buitenlands bedrijf een loon verdient dat valt in de hoogste Nederlandse salariscategorie (de 20 procent hoogste lonen), geldt dit voor 16 procent van het personeelsbestand van Nederlandse bedrijven.

Hogere werkdruk

Uit eerder onderzoek bleek al dat werknemers van buitenlandse bedrijven een hogere werkdruk ervaren en vaker overuren maken. "Wellicht dat het hogere salaris als compensatie hiervan dient", aldus het statistiekbureau.

Hogere salarissen zorgen er bovendien voor dat werknemers niet zo makkelijk overstappen naar lokale concurrenten. Zo blijven kennis en vaardigheden behouden voor de onderneming.

Hoewel ondernemingen met een buitenlands moederbedrijf slechts een  procent van alle bedrijven in Nederland uitmaken, zorgen zij voor ongeveer de helft van de Nederlandse handel in goederen. Bijna 16 procent van de werknemers in Nederland werkt bij een dergelijk bedrijf.

Buitenlandse werknemer goed voor mkb | 'Loonkosten werkgever een procent omhoog'