De failliete Belgische poot van Free Record Shop wordt overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Hilco.

Dat heeft curator Thierry Van Doosselaere vrijdag bevestigd. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Hilco wil doorgaan met 67 van de 68 winkels. Een winkel, in de gemeente Tielt-Winge, wordt mogelijk overgenomen door een andere partij. Daarover wordt nog onderhandeld.

Hilco heeft met de curatoren een akkoord gesloten over de overname. De Britse investeerder moet nog wel overeenstemming bereiken met een aantal verhuurders van de winkelpanden. Maar volgens Van Doosselaere is ''het zo goed als zeker'' dat dit rond komt.

Hoeveel van de 230 medewerkers na de overname hun baan behouden, is nog onduidelijk.

Hilco had na het faillissement in november, waar de Nederlandse tak van Free Record Shop buiten bleef, al een deal gesloten met de curatoren om de winkels met cd's, dvd's en computerspelletjes te bevoorraden tot eind december.

Veiling

Omdat overeenstemming over een doorstart te lang op zich liet wachten, besloten de curatoren begin deze week een online veiling van de inboedel van de 68 winkels te organiseren. Die veiling is afgeblazen, nu er alsnog een akkoord is bereikt.

De Belgische winkels waren eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures. ProCures kreeg zowel de Belgische poot als de Nederlandse tak van Free Record Shop in handen, na het faillissement van de Nederlandse winkels in mei. Hans Breukhoven bleef als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming waarvan hij de oprichter is.

ProCures

Een woordvoerder van ProCures laat weten dat als Hilco definitief met de Belgische winkels doorgaat, ProCures met de Britten om de tafel gaat om te kijken of het mogelijk is de Nederlandse en Belgische winkels tot een organisatie samen te voegen. Het centrale magazijn en de administratieafdeling van Free Record Shop bevinden zich nog steeds in Nederland, verklaart de zegsman.