De failliete textielketen Henk.nl maakt definitief geen doorstart. Er zijn geen partijen gevonden die het bedrijf in afgeslankte vorm wilden voortzetten. 

Dat heeft curator Jeroen Reiziger dinsdag gezegd.

De keten, vooral actief in Noord- en Midden-Nederland en voorheen opererend onder de naam Henk ten Hoor, ging in november failliet. Dat was voor de tweede keer in 13 maanden. De slechte verkopen van de voorjaars- en najaarscollectie gaven dit keer de nekslag.

Reiziger heeft de 63 winkels zo lang mogelijk opengehouden voor de uitverkoop van de voorraden. Maandag sloten alle winkels hun deuren. De arbeidsovereenkomst van de 250 medewerkers eindigt op tweede kerstdag.

Nieuwe huurders

De uitverkoop leverde 3 miljoen euro aan omzet op. Die opbrengst gaat voor het grootste deel naar de bank en de leveranciers, de belangrijkste schuldeisers. De totale schuld is 6,5 miljoen euro. Werknemers kregen voor hun inzet tijdens de uitverkoop een cadeaubon van 50 euro.

Reiziger probeert nog voor een twintigtal panden inclusief inboedel nieuwe huurders te vinden. De kassa's, pashokjes en kledingrekken trekken mogelijk nieuwe winkeliers aan. "En dan is er ook personeel nodig.''

De textielketen had na het eerste faillissement nog een doorstart kunnen maken met de hulp van een investeringsmaatschappij. Dat gebeurde toen in afgeslankte vorm met 63 van de 103 winkels en met 250 van de 400 werknemers.