MS Mode heeft het veiligheidsakkoord over de werkomstandigheden in Bangladesh alsnog ondertekend. Dat heeft het Nederlandse kledingwinkelbedrijf maandag laten weten.

Inmiddels hebben elf Nederlandse winkelketens hun krabbel gezet, waaronder C&A, V&D en WE. CoolCat tekende eerder deze maand. De Schone Kleren Campagne hoopt dat ook de Nederlandse bedrijven Mexx en Scapino iets van zich laten horen. Wibra onderzoekt de afspraken momenteel.

MS heeft sinds september met de initiatiefnemers onderhandeld over de inhoud van het akkoord. Toen in november duidelijkheid kwam over de financiële bijdrage en de controle op de naleving, kreeg het winkelbedrijf 'voldoende vertrouwen om zich aan te sluiten'.

Wereldwijd zijn 120 bedrijven aangesloten bij het akkoord over de werkomstandigheden in Bangladesh, zoals Benetton, H&M, Mango en Esprit.

In het akkoord is dit voorjaar afgesproken dat er onafhankelijke controle komt op de veiligheid van de vele textielfabrieken in het land, en dat daar openbaar verslag van wordt gedaan. Deelnemende kledingbedrijven zeggen bovendien toe eventueel benodigde verbeteringen aan gebouwen te betalen.