De gesprekken tussen Transavia en de vakbonden over een nieuwe cao voor het grondpersoneel worden half januari hervat. 

Dat heeft een woordvoerster van Transavia donderdagavond laten weten.

Eerder op de dag dreigde vakbond FNV Bondgenoten nog met acties, omdat Transavia zou weigeren te praten over een structurele loonsverhoging voor het personeel. De bonden hadden de luchtvaartmaatschappij een ultimatum gesteld, waarbij zij een loonsverhoging eisten van 2,75 procent voor de duur van 1 jaar.

Transavia nodigde de bonden daarop uit voor een gesprek met algemeen directeur Mattijs ten Brink op 17 januari. FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha liet donderdagavond weten dat die uitnodiging is geaccepteerd. Wat de gevolgen zijn voor het gestelde ultimatum, dat tot 31 december loopt, kon hij nog niet aangeven.

Grondpersoneel

Bij Transavia werkt vijfhonderd man grondpersoneel, dat zich onder andere bezighoudt met de afhandeling van bagage en passagiers.

De KLM-dochter ligt ook in de clinch met de vakbonden voor het cabinepersoneel omdat de maatschappij het personeel geen loonsverhoging wil geven.

Nullijn

Vakbond De Unie gaf onlangs aan dat de nullijn niet te verkopen is aan de werknemers van een luchtvaartmaatschappij wiens passagiersvervoer afgelopen jaar met 20 procent is gestegen en waar de productiviteit met 10 procent is toegenomen.

Ook bij moedermaatschappij KLM heerst onrust onder het personeel.