Kijk mee naar de zevende aflevering van de talkshow Zakelijk op 7, dé online talkshow voor ondernemers.

Weervrouw Helga van Leur, deurwaarder Connie Maathuis en jonge ondernemer Lidwien Heersink praten in aflevering 8 van zakelijk op 7 over ondernemen en vrouw zijn.

“Ik heb mijn hele leven gevochten tegen vooroordelen”, zegt Helga van Leur. “Als je op tv bent, krijg je niet standaard een hoog salaris.” Er is bovendien meer. “Presenteren is maar de helft van wat ik doe.” Van Leur geeft lezingen over het klimaat en hoe daar rekening mee te houden.

Lidwien Heersink (27) en haar familie zagen die goudmijn in kappers. “Mijn opa begon in 1945 een zaak naast de kroeg in Voorde, mijn vader nam deze over en maakte er in 1997 Da Vinci Salonautomatisering van.” Sinds vijf jaar zit Heersink zelf in de zaak, ze is inmiddels directeur. “Ik heb altijd al de ondernemerskriebels gehad.”

Connie Maathuis raakte per toeval verzeild in het deurwaardersvak. “Ik was een van de eerste vrouwen die de opleiding afrondde”, zegt ze. “Een geweldig vak waar ik al vijfentwintig jaar verknocht aan ben.” Vrouwelijke deurwaarders praten effectiever met debiteuren en worden minder snel agressief benaderd.

In samenwerking met 7 Ditches TV

Zie ook
Aflevering 1, met Claire Boonstra, Jan Rotmans en Maikel Beerens
Aflevering 2, met Hubert Deitmers, Kees Schafrat en Phuong Do
Aflevering 3, met Marjan Minnesma, Thomas Rau en 'Tinkebell'

Aflevering 4, met Giels Brouwer, Pieter Zwart en Manon van Essen
Aflevering 5, met Leo van der Goot, Jacqueline Smit en Michel Rudolphie 
Aflevering 6, met Jaap Drupsteen, Martijn van Schelven en Albert Klein Haneveld