De familie Erbudak heeft beslag laten leggen op het Slotervaartziekenhuis.

Dit heeft de advocaat van de voormalig bestuursvoorzitter, Gerjanne te Winkel, vrijdag bevestigd.

Het beslag is gelegd op de aandelen van Delta Onroerend Goed van de familie Schram. De grootaandeelhouder had het ziekenhuis verkocht aan zorgondernemer Loek Winter.

Erbudak zegt een vordering op Delta te hebben omdat haar belang in het ziekenhuis is verwaterd door een onrechtmatige aandelenemissie.

Delta had een lening van 5 miljoen euro had omgezet in aandelen. Het belang van Erbudak verwaterde daardoor tot minder dan 1 procent.

Te laag

De familie Erbudak is tegen de verkoop van het ziekenhuis, omdat zij de overnameprijs te laag vindt en tegen de voorgenomen opdeling van het ziekenhuis is

Donderdag werd nog bekend dat de overname juist definitief door zou gaan, nadat een door de rechter aangestelde bewindvoerder van twee moedermaatschappijen had besloten een eerder gesloten koopovereenkomst niet te ontbinden.

Het Slotervaartziekenhuis voelde zich in ''een wurgklem'' zitten door de machtsstrijd tussen de aandeelhouders Delta en Erbudak. Een transactie met de MC Groep ''verlost het ziekenhuis van deze aandeelhoudersruzie'', zei ziekenhuisdirecteur Dees Brandjes onlangs.

De MC Groep wilde vrijdag geen commentaar geven.